Werken in Silicon Valley

Alhoewel mij Amerika niet heel erg trekt vergeleken met Spanje waar het warmer is en het veel meer bruist, sprak de ondernemersspirit in Silicon Valley me ontzettend aan. Wanneer in Nederland een idee wordt aangedragen is de reactie vaak ‘moeilijk, moeilijk’. In Silicon Valley reageren ze veel enthousiaster en stimuleren ze tot het uitwerken van het idee. Werkt het niet, heb je er van geleerd en neem je je ervaring mee voor het volgende idee.

Huur Silicon Valley

De prijzen om te huren in de buurt van Silicon Valley zijn erg hoog. Voor een studio betaal je al snel $ 1400,- en voor 2-kamerappartement $ 2.000,-. Een aantal websites die apartementen in Silicon Valley verhuren zijn Apartments.com, Archstone Apartments.com, Rental-Living.com, and Avalon.

Salaris Silicon Valley

De huur is een stuk hoger dan in Nederland, maar ook de salarissen in Silicon Valley. Gemiddeld is het salaris 33% hoger dan in de rest van Amerika. Via de volgende websites Indeed.com en Hothardware.com is een indicatie van het salaris per functie te bekijken.

Leefomgeving

In het nagelegen San Francisco en Barkely zijn zeer veel daklozen. In iedere straat zijn er wel een aantal te vinden en vaak in groepjes. Ze geven echter geen overlast. Openbaar vervoer in en rond San Francisco is goed geregeld, maar in Silicon Valley zelf is het lastiger. De diverse gebouwen liggen ver uit elkaar en veel bedrijven regelen eigen vervoer. Zo haalt Google de werknemers op, waarbij WiFi in de bus aanwezig is zodat ze direct aan het werk kunnen. Of dat wenselijk is, is een tweede vraag. Diverse restaurants en bars zijn er in San Francisco te vinden, als Mexicaans en Italiaans. Ook zijn er veel biologische supermarkten als WholeFoods. Neem wel altijd een ID-bewijs mee aangezien bij het kopen van alcohol of toelaten in pubs regelmatig gecontroleerd wordt op leeftijd.

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *