Welke hostingpartij beste?

Voor het online krijgen van een website dient dienen de bestanden gehost te worden op een server. Er zijn diverse partijen die hosting aanbieden. Met de hostingbedrijven waar wij contact mee hebben gehad, gingen het bij een aantal zeer soepel en anderen dramatisch.

Ervaringen van goed naar slecht

 1. Hostnet: goed bereikbaar, snel reactie, stabiele hosting
 2. Yourhosting: klantnummer ipv makkelijk te onthouden gebruikersnaam
 3. Versio: Interface niet gebruiksvriendelijk. Telefoonnummer verstopt
 4. Webreus: Alleen per mail bereikbaar. Neemt soms 3 dagen in beslag
 5. Hostway: haalt website telkens offline

Beste hostingpartij

Voor ons komt Hostnet als beste uit de bus. Voornamelijk omdat ze goed bereikbaar zijn. Zo is er een livechat en telefoonnummer op de site aanwezig en wordt er snel gereageerd op mails en tickets. Daarnaast is de interface erg gebruiksvriendelijk en bieden ze een stabiele hosting aan.

Slechtste hostingpartij

Alhoewel de website van Hostway er professioneel uitziet, hebben we zeer negatieve ervaringen met deze hostingpartij. Zo is de website salsa-haarlem.pro meerdere keren offline gehaald, omdat WordPress of een plugin geupdate moest worden. Dit is zeer kwalijk voor SEO. Als Googlebot langskomt en de website offline is, zal de website namelijk niet meer naar voren komen in de zoekresultaten. Nadat de website voor de 4e keer offline werd gehaald, is de hosting overgezet naar een andere hostingpartij.

Eigen ervaringen

Eigen ervaringen met hostingpartijen? Reageer en laten weten welke goed zijn en welke niet.

Geschreven door Miranda Gahrmann

2 gedachten over “Welke hostingpartij beste?

 1. Pronatural

  Mijn site is gehost bij Yourhosting. Ben daar tevreden mee goede service en bereikbaarheid. maar nu zie ik dat er onder hetzelfde ip adres 577 domeinnamen zitten waaronder ook een heleboel sexsites heeft dit ook invloed op mijn pagerank en vindbaarheid in google of maakt dit helemaal niets uit.

  Reageren
  1. Miranda Gahrmann

   Volgens Matt Cutts van Google zou dit niet uit moeten maken voor de ranking. In sommige gevallen kan het wel een negatief effect hebben als de hostingpartij voornamelijk alleen spamsites host, maar dat is bij Yourhosting niet het geval. Mijn mening is dat het wel een punt van aandacht is en enig negatief effect kan hebben. Om enige onzekerheid weg te nemen, kan je ook voor een Virtueel Private Server kiezen. Dan heb je zeker geen last van andere websites. VPS’s zijn ook stabieler en hebben minder vaak dat ze offline zijn ten opzichte van shared servers. Zie ook:

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *