User generated content

De absolute ster in user generated content is Wikipedia. Het succes en de veelal nr. 1 posities in Google heeft Wikipedia hier dan ook aan te danken. Met user generated content wordt content door de gebruiker toegevoegd zonder dat daarvoor enige medewerking van de site-eigenaar vereist is. Wel wordt bij Wikipedia pagina’s verwijderd als zij ook maar iets van marketing of als reclamedoeleinden dienen. Door te werken op deze manier van user generated content kon Wikipedia snel uitbreiden met minimale effort.

Content gericht op 1 onderwerp

Door gebruikers zelf over een onderwerp te laten schrijven, is de geplaatste content heel specifiek en uniek. Teksten op een pagina van Wikipedia zijn ook zeer uitgebreid. Zo heeft de Nederlandse pagina over Spanje ruim 6.000 woorden. Google houdt van tekst, unieke tekst. Door deze specifieke, unieke en uitgebreide content heeft dit dan ook een zeer positieve invloed op de ranking in de zoekresultaten.

Effect user generated content

Het effect van user generated content voor Wikipedia tot vandaag is 96.800.000 pagina’s en 9 biljoen inkomende links van ruim 6 miljoen domeinen. Meer relevante pagina’s betekent ook meer mogelijkheden om naar gelinkt te worden. Daarnaast verspreidt Wikipedia de opgebouwde linkwaarde door de site door automatische links te plaatsen achter pagina’s waarvoor een pagina op Wikipedia bestaat. Dit leidt tot de onderstaande resultaten die buitengewoon uitmuntend zijn.

Lessen van Wikipedia

  • Maak user generated content mogelijk
  • Functie eenvoudig aanmaken nieuwe pagina
  • Pas moderatie toe voor bewaken kwaliteit
  • Automatische tool om interne links te genereren

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *