SEO nieuws

SEO nieuws – 9e editie

Op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen binnen SEO? Lees het in de 9e editie van het SEO nieuws. Ook een ontwikkeling te melden? Neem contact op of reageer onderaan dit artikel.

Google update Payday Loans 2.0

Afgelopen woensdag plaatste Matt Cutts een tweet met dat er een nieuwe update aankomt om spammy zoekopdrachten aan te pakken.

Google Panda 4.0

Panda is een algoritme update om websites met lage kwaliteit content uit de zoekresultaten te filteren. Woensdag kwam een nieuwe Panda update uit waarvan een aantal partijen in de US profiteren, waaronder emedicinehealth.com, medterms.com en medterms.com. Websites die hun ranking zagen afnemen, waren o.a. ask.com, yourtango.com en rd.com.

Tweets embedden voor meer verkeer

Dan Petrovic geeft op zijn website weer hoe je meer bezoekers kunt krijgen door tweets te embedden in een artikel. Als Twitter je website vindt passen bij de tweet, kan je artikel getoond worden in het Related headlines gedeelte.

tweets embedden

Ebay omlaag in rankings

Ebay is deze week flink teruggevallen in de ranking. Tot vorige week behoorden ze tot de ‘grote 10′ met de meeste URL’s in de top 10 zoekresultaten. Alhoewel er regelmatig schommelingen zijn, is Ebay binnen 3 dagen van nr. 6 naar nr. 25 gevallen. Volgens Rishi Lakhani heeft dit mogelijk met de interne linkstructuur te maken.

ebay

Internationale SEO

Aleyda Solis beschrijft op State of Digital over welke factoren belangrijk zijn bij internationale SEO campagnes, waaronder:

  • Juiste instelling voor taal en land

Internationale SEO

  • Zorg voor een goede URL structuur
  • Zorg dat zoekmachines je website goed kunnen crawlen
  • Gebruik de juiste hreflang tags
  • Stel in Google Webmaster Tools de juiste locatie in
  • Zorg dat als de website in een bepaalde taal getoond wordt, dat alle onderdelen als buttons ook echt in die taal weergegeven wordt

Gevolgen DDoS aanval

Steeds vaker komen we een DDoS aanval tegen, zoals afgelopen week bij Moz. Chris Dyson geeft een uitleg wat een DDoS aanval is, hoe die te herkennen is en wat de gevolgen zijn. Uit een onderzoek wat hij aandraagt blijkt dat wanneer de site offline is, het gemiddelde omzetverlies $21 per uur is.

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *