SEO nieuws

SEO nieuws – 6e editie

Op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen binnen SEO? Lees het in de zesde editie van het SEO nieuws. Ook een ontwikkeling te melden? Neem contact op of reageer onderaan dit artikel.

Effect social media beperkt voor SEO

Eric Enge en Mark Traphagen van Stone Temple Consulting hebben het effect van social media op SEO onderzocht. Ze concludeerden dat social shares weinig tot geen direct effect hebben op de ranking. Onderstaand de cases over Facebook en Google Plus:

Not provided in Analytics analyseren

Sinds 2011 worden zoekwoorden vanuit de organische resultaten in Google Analytics als ‘not provided‘ weergegeven. gShift Labs heeft een tool ontwikkeld om deze zoekwoorden te achterhalen. Chris Adams geeft aan dat de accuraatheid van deze tool tussen de 80% en 90% zit.

CTR onvoorspelbaar

De Click Trough Rate voorspellen om zo vergelijkingen en prognoses te kunnen maken? Volgens Wil Reynolds van SEER Interactive is dat niet mogelijk. Een voorbeeld die hij in zijn presentatie aanhaalt, is dat betaalde advertenties meer ruimte krijgen in de zoekresultaten en daarmee de organische resultaten naar beneden drukt.

Geen rankingsfactoren?

In Whiteboard Friday benoemt Rand Fishkin van Moz een aantal verwachtingen binnen SEO die voor alsnog niet doorgevoerd zijn. Hieronder valt de invloed van de canonical tag en de impact van inkomende links van gerelateerde websites.

SEO bedrijven meeste engagement op Facebook

SearchEngineJournal onderzocht welke SEO bedrijven de meeste betrokkenheid met volgers hebben. De geanalyseerde bedrijven dienden minimaal 1000 likes te hebben en erkend te zijn. De uitkomst in volgorde van engagement is:

 1. 1SEO.com: 3994 likes, 6,26% engagement
 2. Bruce Clay: 3639 likes, 5,28% engagement
 3. SEER Interactive: 2117 likes, 2,93% engagement
 4. Vertical Measures: 2268 likes, 1,59% engagement
 5. SEO Inc: 3152 likes, 1,43% engagement

Overname van domeinnamen

Als je een domeinnaam overneemt, is het belangrijk om te weten of de URL een penalty heeft gehad. Matt Cutts van Google geeft aan hoe je dit kunt uitzoeken.

Branded search

Met SEO meer uit branded search resultaten halen?Josh McCoy geeft hiervoor de volgende tips:

 • Verbeter sitelinks: Zoek in Google op je merknaam. Bekijk of de 6 getoonde sitelinks nuttige pagina’s zijn die je wilt tonen. Zo niet, devalueer de ongewenste URL’s in Google Webmaster Tools. Herhaal dit proces regelmatig om zo de getoonde sitelinks te optimaliseren.
 • Gebruik schema.org voor je merknaam
 • Laat je merknaam voorkomen in alttags voor afbeeldingen
 • Zet Google Plus in om aan de zijkant van de zoekresultaten getoond te worden
 • Gebruik de Google Plus publisher tag
 • Optimaliseer titels in lokale zoekresultaten

App store optimization

Anne Ahola Ward benoemt in een interview met SearchEngineJournal de basistechnieken om in de App Store hoger te komen, namelijk:

 • Zet titel en zoekwoorden goed in
 • Maak screenshots van je app en voeg die aan de beschrijving toe om zo meer downloads te stimuleren
 • Vergroot het aantal reviews door je netwerk aan te spreken

SEO mythes

In de vorige editie van het SEO nieuws werden een aantal SEO mythes genoemd. Matt Cutts heeft deze week ook een video gepost over mythes die hij tegenkomt.

Interessante site

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *