SEO nieuws

SEO nieuws – 4e editie

Op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen binnen SEO? Lees het in de vierde editie van het SEO nieuws. Ook een ontwikkeling te melden? Neem contact op of reageer onderaan dit artikel.

Not provided ook in Adwords

Sinds eind 2011 wordt zo’n 90% van de zoekwoorden via organische resultaten als ‘not provided’ weergegeven in Analytics. Volgens Ghergich en Google worden betaalde zoekwoorden vanuit Adwords nu ook als ‘not provided’ in 3rd party software aangegeven. Over Google Analytics wordt er nog geen duidelijkheid gegeven. De zoekwoorden blijven wel binnen Adwords en Google Webmaster Tools zichtbaar.

Rand Fishkin op SMX West

Rand Fishkin van Moz gaf onderstaande presentatie over SEO trends op SMX West in San Jose, Californië. Onder de besproken onderdelen vallen de impact van content en Google Author Rank.

Google en AJAX

Javascript wordt steeds meer gebruikt om content op websites weer te geven en om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Matt Cuts behandelt in onderstaande video hoe Googlebot omgaat met AJAX en Javascript.

Penalty verwijderen

Moz heeft een handleiding gepubliceerd voor het aanpakken van slechte links. Er wordt stap voor stap uitgelegd hoe slechte kwaliteit links achterhaald kunnen worden en hoe ze te verwijderen zijn.

Google penalty voor WilliamHill.com

William Hill is een gaming platform uit de UK dat een Google penalty heeft gekregen, omdat er via betaalde links, site-wide affiliate links en subdomeinen geprobeerd is een hogere ranking te verkrijgen. Linkresearchtools komt met een uitgebreide case-study hierover.

williamhill

Geschiedenis van lokale SEO

Poweredbysearch geeft een overzicht van de ontwikkeling binnen lokale SEO. Daarnaast hebben ze 24 SEO experts gevraagd naar hun favoriete Google tijdperk.

Lokale SEO

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *