SEO nieuws

SEO nieuws – 3e editie

Op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen binnen SEO? Lees het in de derde editie van het SEO nieuws. Ook een ontwikkeling te melden? Neem contact op of reageer onderaan dit artikel.

Nofollow in persberichten

Het verspreiden van persberichten is een manier om backlinks te genereren. Google heeft echter als richtlijn dat links met geoptimaliseerde anchortekst een nofollow tag dienen te hebben. Heeft het uitzenden van persberichten dan geen zin meer heeft? Zeker wel! Een persbericht kan namelijk meer bezoekers en sales genereren. Ook kan een persbericht met een nofollow tag links van andere websites genereren als die het artikel overnemen. Dat schrijft Danielle Wiley op Marketingland.

nofollow dofollow

Parallax Scrolling

Parallax Scrolling is een techniek die bij het bouwen van websites gebruikt wordt om een 3D effect te geven. De achtergrondafbeelding van de website beweegt op een langzamer tempo bij het scrollen dan de afbeeldingen op de voorgrond. Volgens Carla Dawson is Parallax Scrolling van nature niet SEO vriendelijk, maar kan dat wel gemaakt worden. Wel geeft ze aan dat het voor mobiel niet aan te raden is, omdat het de site traag maakt.

Populariteit vs autoriteit

Matt Cutts heeft een video gepubliceerd waarin hij het verschil uitlegt tussen populariteit ten opzichte van autoriteit. Pornosites zijn erg populair, maar er wordt weinig naar gelinkt. Overheidsites zijn daarentegen minder geliefd, maar er wordt wel vaker van andere websites naar verwezen. Populariteit geeft zodoende aan welke websites veel bezoekers ontvangen en PageRank welke websites een autoriteit zijn. In de ranking komen veelal websites met een hoge autoriteit naar voren. De anchortekst is daarbij een belangrijk hulpmiddel om te zien in welk onderdeel iemand een autoriteit is.

Hreflang tag

Als een bedrijf meerdere websites heeft, ieder gericht op een specifiek land, helpt het voor Google als er een hreflang tag gebruikt wordt. Op de .com versie van het bedrijf kan met de tag aangegeven worden dat de Spaanse bezoeker naar de .es versie dient te gaan en een Franse bezoeker naar de .fr versie. Om de hreflang tags niet op iedere pagina te hoeven zetten, kunnen ze ook in de sitemap benoemd worden.

SEO gerelateerde patenten

Op SMX Munich werd een presentatie gehouden over patenten gerelateerd aan SEO. De redenen om patenten in de gaten te houden zijn:

  • Te leren van het verleden
  • De toekomst voorspellen
  • Een idee krijgen hoe zoekmachines werken
  • Een idee krijgen wat er nodig is om een bepaalde functie mogelijk te maken

Om patenten te vinden, kunnen de volgende bronnen gebruikt worden:

1 april

Matt Cutts tweet dat aan een link de rel=”counts-twice” kan worden toegevoegd, zodat de linkwaarde twee keer meetelt. Een 1 april grap uiteraard…

Matt Cutts 1 april

Google heeft vaker 1 april grappen, zoals Google Translate for Animals 4 jaar geleden.

5 low cost SEO tools

Econsultancy publiceert 5 goedkope SEO tools voor startups. Deze tools zijn:

  • Searchenabler.com – vanaf $15 per maand – geeft on-site verbeteringen en je kunt rankings van je eigen en 3 concurrenten tracken
  • SheerSeo – vanaf $7 per maand – tracking van zoekwoorden en import van data uit Analytics
  • Upcity – $19,99 per maand – educatieve tool die helpt wanneer je begint met SEO
  • SEO-spyglass – eenmalig $99.75 – analyseren van linkprofiel
  • Serps – $48 per month – bevat SEO correlation testfunctie

Lokale SEO

Kenshoo heeft een infograpic gepubliceerd over lokale SEO.

Lokale SEO

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *