SEO nieuws

SEO nieuws – 11e editie

Op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen binnen SEO? Lees het in de 11e editie van het SEO nieuws. Ook een ontwikkeling te melden? Neem contact op of reageer onderaan dit artikel.

Wanneer afwijken van SEO richtlijnen?

Cyrus Shepard geeft in Whiteboard Friday aan dat het niet altijd goed is om je aan SEO-voorschriften te houden. Onderstaand een aantal voorbeelden wanneer je beter van de richtlijnen kan afwijken:

  • Best practice: Je website optimaal inrichten voor SEO. Afwijken wanneer kleine aanpassingen teveel tijd kosten waardoor je niet aandacht kunt besteden aan andere belangrijke SEO onderdelen als offsite SEO activiteiten
  • Best practice: Relevant zoekwoord in de URL gebruiken. Afwijken wanneer je veel URL’s wilt aanpassen. Bij het aanpassen van een URL, geef je via een 301 redirect de opgebouwde linkwaarde door naar de nieuwe pagina. Je verliest daarbij wel een deel van de opgebouwde waarde en is dat geval kan het beter zijn om bij de bestaande URL’s te blijven.

Verbind je Google Plus bedrijfspagina aan Google Maps

Het is nu mogelijk om je Google Plus bedrijfspagina aan je Google Maps vermelding te koppelen. Op de website van Google staat een uitgebreide beschrijving hoe je dat in kunt stellen. Op je Google Plus pagina zal dan de informatie vanuit Google Maps getoond worden zoals adres, reviews en openingstijden.

Hoger eindigen in Amazon

Verkoop je producten online en over de grenzen? Dan is het verstandig om ze aan te bieden op Amazon. In Amerika wordt Amazon al 3x vaker dan Google gebruikt wanneer er op een product wordt gezocht. Op Moz staat een uitgebreid overzicht hoe je op Amazon je vindbaarheid kunt vergroten. Ook in Nederland wint Amazon meer terrein, maar qua bekendheid loopt Marktplaats echter nog steeds voorop.

Amazon interesse

Inkomende links genereren via verlopen domeinen

MajesticSEO heeft onderstaande video gepost over hoe inkomende links te genereren zijn via verlopen domeinen. Via Archive.org is te bekijken of de content op de site interessant was. Zo ja, dan kunnen de backlinks daarvan gecheckt worden via MajesticSEO. Uiteindelijk houd je een lijst over met potentiële websites die je kunt benaderen.

The right to be forgotten

Wil je je naam uit de zoekresultaten halen? Afgelopen vrijdag heeft Google een formulier gepubliceerd waarmee je een verzoek daartoe kunt indienen. Na het indienen, bepaalt Google of de informatie blijft staan of niet. Binnen 4 dagen na de lancering van het formulier, zijn er in Amerika al 41.000 verzoeken binnengekomen.

All In One SEO Pack WordPress Plugin

Gebruik je de WordPress plugin ‘All In One SEO Pack‘? Zorg dat dan je die update naar de meest recente versie, aangezien er een beveiligingslek in zit.

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *