SEO nieuws

SEO nieuws – 10e editie

Op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen binnen SEO? Lees het in de 10e editie van het SEO nieuws. Ook een ontwikkeling te melden? Neem contact op of reageer onderaan dit artikel.

SMX E-book

State of Digital en SMX hebben een e-book uitgebracht over de onderwerpen SEO, technisch SEO, linkbuilding, adverteren, social and Analytics. Het e-book is hier aan te vragen.

SEO bedrijf aangeklaagd

In Amerika is een SEO-bedrijf door een klant aangeklaagd wegens het toepassen van spamtechnieken en het schenden van de Google richtlijnen met als doel de website beter te laten ranken.

En de toelichting vanuit het bedrijf:

seo bedrijf aangeklaagd

SEO tools

Op SMX Sydney werden de onderstaande SEO tools aangeraden. Checken van backlinks

Tools voor op om de Hummingbird update in te spelen

Tools om schema.org te integreren en te testen

Tools voor rapporteren en samenwerken

Website gehackt?

Razvan Gavrilas heeft een artikel geschreven over ‘Parasite Hosting SEO Doorways’. Het gaat over een methode die black hat SEO-ers gebruiken om zoekwoorden als ‘Buy Viagra’ op websites van anderen te plaatsen en daar zelf van te profiteren. In zijn artikel geeft hij aan hoe een website gehackt op deze manier te herkennen is en hoe je je ertegen kunt beschermen. zoekwoorden gehackt

SEO quiz

Wil je je kennis van SEO testen? MOZ heeft deze week een SEO quiz uitgebracht.

5 Tips voor off-site optimalisatie

SearchEnginePeople geeft op haar website een overzicht van 5 tips voor het offline optimaliseren van je website, namelijk:

  • Zorg voor meer engagement met je doelgroep via social media: niet vanuit SEO-perspectief, maar vanwege de impact op je merkwaarde
  • Zorg in je regio voor een goede zichtbaarheid van je bedrijf: bij 1 op de 5 zoekopdrachten is men op zoek naar een product of service in de buurt
  • Vermeld je bedrijfsgegevens op andere relevante websites en zorg dat die gegevens hetzelfde zijn zoals op je eigen website
  • Zorg voor reviews: 85% van consumenten leest online reviews van lokale bedrijven
  • Zorg dat andere websites over jouw website gaan schrijven

Meet de ROI van SEO via Analtics

Tijdens SMX Sydney kwam als onderdeel aan bod hoe de ROI van online marketingactiviteiten als SEO gemeten kan worden, waaronder de onderstaande tips:

  • Maak custom dashboards in Google Analytics
  • Check iedere ochtend deze dashboards, samen met de zoekwoordenranking
  • Wees bewust van pieken en dalen en zorg dat je die kunt uitleggen, bijv. de release van een tv-campagne
  • Integreer Adwords data in Analytics
  • Gebruik voor het rapporteren Lunametrics Google Tag Manager

Gastbloggen schrijven, goed of slecht voor SEO?

Eric Enge schrijft over de mogelijke voordelen van gastbloggen voor SEO. Hij geeft daarbij aan dat gastbloggen niet aangeraden wordt voor SEO voor het puur genereren van backlinks. Wel heeft het schrijven van gastbloggen een sterke indirecte invloed, zoals meer naamsbekendheid en dat andere websites over jouw artikel en bedrijf kunnen gaan schrijven.

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *