Online leren

Een groot voordeel van internet is dat online leren overal ter wereld mogelijk is. Zo volg ik een master aan een van de beste universiteiten ter wereld, IE Business School in Madrid, terwijl ik in Nederland woon en werk. Onlangs kwam ik een website tegen die gratis online cursussen aanbiedt. Cursussen die zijn samengesteld door gerenommeerde universiteiten over de hele wereld, waaronder University of Pennsylvania en Stanford University.

Coursera

Via de website Coursera.org zijn ongeveer 200 interessante Engelstalige cursussen te volgen waarbij je een certificaat ontvangt als alle onderdelen voldoende zijn afgerond. Interessante cursussen om op je CV te vermelden. De onderwerpen van de online cursussen zijn zeer divers; van Model Thinking en Social Network Analysis tot Sustainability en Neuroethics. De kwaliteit van online leren bij Coursera is zeer goed. Duidelijk uitgelegd met praktische voorbeelden en voldoende diepgang. En niet onbelangrijk, alle cursussen zijn gratis!

Wat houdt de cursus in?

De online cursus bestaat uit diverse filmpjes waarbij een gerenommeerde leraar uitleg geeft over het onderwerp. Per week dient ongeveer 2 uur aan het bekijken van de filmpjes besteed te worden. Tussen de filmpjes worden vragen gesteld die niet meetellen voor je beoordeling. Na het bekijken kan de quiz voor die week gemaakt worden die meestal uit 5 tot 15 vragen bestaat. Daarnaast dient een opdracht ingeleverd te worden die medestudenten nakijken. Zelf dien je ook 5 studenten te beoordelen op hun werk. Namen worden hierbij niet bekend gemaakt. Aan het eind van de laatste sessie dien je een afsluitend examen te maken.

Aanmelden online cursus

Via de website van Coursera kan een account aangemaakt worden. Op de pagina Courses is een overzicht van de aangeboden cursussen te zien. De lengte van een Coursera cursus varieert van 3 tot 12 weken. Dit wordt vooraf aangegeven alsmede het aantal uur dat naar schatting aan het online leren besteed dient te worden.

Certificaat

Indien de deadline voor de diverse verslagen en examens gehaald worden en hiervoor voldoendes worden gehaald, wordt een aantal weken na afronding een mail gestuurd dat het certificaat voor de online cursus te downloaden is. Dit kan ook via de pagina Records. Hieronder het certificaat dat ik voor de cursus Gamification ontvangen heb.

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *