Nut van SEO

Al heeft een website nog zo’n mooi design en converteert het goed, als er geen bezoek komt heeft het weinig zin. SEO heeft zeker nut om goed gevonden te worden en relevant verkeer naar een website te sturen. In deze blog wordt Brunklaus als voorbeeld genomen. Producent van o.a. supermooie design lampen, maar wordt amper gevonden in Google op belangrijke zoekwoorden.

Doel van SEO

Velen denken dat SEO uit trucjes bestaat. Trucjes om hoog te eindigen in zoekmachines als het gebruiken van linkwheels of aan de bezoeker andere teksten laten zien dan voor zoekmachines. Fout! Google wil relevante, unieke en actuele informatie tonen in de zoekresultaten. Als de gebruiker voorop wordt gesteld en zoveel mogelijk geholpen wordt met relevante informatie, zal Google dit waarderen met een positieve ranking.

Kanttekening

In een zeer competitieve markt waar veel websites zeer relevante informatie aanbieden is het belangrijk om te onderscheiden van concurrenten om zo hoger te ranken en/of de CTR te verhogen. Voorbeeld is het gebruik van rich snippets waarmee sterretjes getoond worden in de zoekresultaten. Echter, het blijft altijd Search Engine Optimization en niet Search Engine Manipulation.

Brunklaus

Nicolette Brunklaus is een succesvol designer met een groot gevoel voor stijl. Ontwerpster van zeer mooie producten die voornamelijk in het buitenland bekend zijn. Echter wordt de Brunklaus webshop amper in Nederland gevonden. Onderstaand een aantal redenen waardoor dat komt:

  • teksten zijn voornamelijk in het Engels geschreven
  • in de productnamen wordt niet de Nederlandse naam gebruikt
  • populaire zoekwoorden komen niet op de pagina voor
  • de Nederlandse pagina’s hebben geen enkele extern inkomende link
  • de website geeft foutmeldingen doordat de taalextensie /nl is ingevoerd, zonder de oude URL’s te redirecten
  • de website wordt te weinig bijgewerkt

SEO lange termijn effect

Waar met SEA betaalde advertenties direct getoond worden boven of naast de organische zoekresultaten, heeft SEO – de gratis manier – een langere aanlooptijd. Inmiddels zijn we aan de slag gegaan met het verbeteren van Brunklaus, maar dit heeft een lange termijn effect. Over een paar maanden zullen we daarom de stand van zaken weergeven om het nut en de resultaten van SEO voor deze webshop aan te tonen.

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Current month ye@r day *