Linkbuilding

Het aantal verwijzende domeinen die naar je website linken, is van grote invloed op de ranking in zoekmachines. Het geeft aan hoe belangrijk een website is. Om een betere ranking te krijgen, is het daarom goed dat het aantal verwijzende domeinen verhoogd wordt. Maar hoe?

Verschil links en verwijzende domeinen

Een verwijzing op een andere website naar jouw website is een link. Op een hele website (domein) kunnen meerdere links naar je website staan. Het heeft meer waarde voor zoekmachines als op 1.000 domeinen 1 link naar je website staat dan 1.000 links op 1 website. Het is daarom beter om op het aantal verwijzende domeinen te rapporteren dan op het aantal links. Het analyseren van links kan met tools als MajesticSEO.

Gevaar van linkbuilding

Onnatuurlijke links zijn veelal de bron van Google penalty’s. Google wil niet dat websites de ranking manipuleren door te gaan linkbuilden. Wat vroeger een hogere positie veroorzaakte, als links op startpagina’s en blogsites benaderen voor een gastblog puur voor de link, werkt nu in je nadeel.

Wat werkt wel?

De focus dient op marketing te liggen en niet op linkbuilding. Zorg dat je product of dienst supergoed is waardoor mensen erover gaan praten op andere websites, social media, blogs en nieuwssites. Schrijf kwalitatieve blogs waar mensen echt iets aan hebben, geef presentaties en organiseer events. Zorg dat je een sterk merk opbouwt die iedereen ken. Dit is een lastigere manier van links opbouwen, maar wel beter en het zorgt ervoor dat je website minder last heeft (of zelfs beter wordt) na updates aan het algoritme van zoekmachines.

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *