Layar – verbinding tussen offline en online

Bij de presentatie van Layar bij MARCOM12 kreeg ik direct een ‘wow-gevoel’. Een logische stap naar de wereld waarin offline en online steeds meer met elkaar verweven wordt. Omdat het zo logisch is, is het ook zeer waarschijnlijk dat dit initiatief snel geadopteerd wordt door gebruikers. De QR-code deed langzaam zijn entree op de markt, maar wordt door Layar direct afgesnoeid. Een QR-code ziet er niet fraai uit, terwijl met Layar het oppervlakte van bijv. een visitekaartje volledig gebruikt kan worden.

Wat is Layar?

Layar maakt het mogelijk om met een smartphone of een ander mobiel apparaat een afbeelding te scannen. Daarvoor dient de app van Layar gedownload te worden. De afbeelding wordt door Layar herkent en vervolgens worden koppelingen getoond die zijn ingesteld voor de gescande afbeelding. Opties zijn bijvoorbeeld om een demo af te spelen, extra informatie te geven, direct naar een webshop te gaan of het aanvragen van een proefpakket. Bekijk de onderstaande video over Layar.

Mogelijkheden met Layar

Tijdens de presentatie werden de mogelijkheden van een tijdschrift of flyer aangehaald. Bij mij dwarrelden mijn gedachten naar meer mogelijkheden, waaronder visitekaartjes. Aan een visitekaartje kan een informatieve video┬ágekoppeld worden, een link naar de website of een mogelijkheid om direct te bellen of te mailen. Maar ook zou dit een stap dichterbij kunnen zijn waarbij boodschappen automatisch besteld worden. Is een product leeg, scan de verpakking en het artikel wordt in een digitaal winkelmandje opgeslagen. Meerdere producten worden verzameld en er kan direct worden afgerekend via de mobiele telefoon. Als ik AH was, zou ik direct gebruik maken van deze software…

 

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *