Hoeveel karakters title tag

Hoeveel karakters in de title tag?

 

 

 

 

 

De titel van een pagina wordt getoond in de zoekresutaten en bovenin de browser. De titel staat in de title tag: < title>voorbeeld< /title>. Zoekmachines maken veel gebruik van deze informatie omdat het aangeeft waar een pagina over gaat. Het is daarmee een zeer belangrijke SEO factor. Zorg dat de title tag van iedere pagina uniek is.

Als een title tag te lang is, wordt deze in de zoekresultaten afgebroken. Ook kan het gezien worden als spamming. Gebruik daarom maximaal 65 karakters voor de title tag. Dit is inclusief spaties. Zet het belangrijkste zoekwoord vooraan, maar zorg wel dat het een lopende zin of quote is. Het is namelijk niet de bedoeling dat de title tag een opsomming van zoekwoorden is.

Update: door een aanpassing in de layout van de zoekresultaten is het aantal tekens verlaagd naar zo’n 58 karakters. Lees ook het SEO nieuws over dit onderwerp.

Hoeveel karakters in meta description?

In de meta description kan een uitgebreide beschrijving van de pagina worden gegeven. Deze wordt niet door Google gebruikt voor de ranking, maar wel getoond in de zoekresultaten. Schrijf daarom een wervende tekst waarmee de bezoeker gestimuleerd wordt om uw website te bezoeken. Laat de meta description uit maximaal 160 karakters bestaan om te voorkomen dat het ingekort wordt in het overzicht met zoekresultaten.

Tools om karakters te tellen

Geschreven door Miranda Gahrmann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *